Søren Behncke på V1 Galleri

Skulpturer i pap og sammenflikkede malerier af Søren Behncke a.k.a. Papfar i V1 Galleri i Kødbyen på Vesterbro.

Pseudonymer og parløb er trenden i dansk kunst. Husk mit Navn og Papfar er to af de mere kendte alter ego. Identiteten er stadigt et mysterium for Husk mit Navn. Papfar har forlængst outet sig selv som Søren Behncke.

Pap i Kødbyen

Fra 27. oktober til 24. oktober har galleri V1 åbnet sine slagtehaller i Kødbyen for Søren Behncke. Skulpturerne er malet i skarpe farver og formerne er frit fabulerende og både primitive og barnagtige i deres formsprog.

De ligner en million, men er udført  i papir og malet med acryl. Der er nok nogen, der tænker, at de er klædt ud som kunst. Den første tanke er i hvert fald ikke, at det bare er pap og pair. Havde skulpturerne været ligeså fascinerende, hvis de havde været lavet i glasfiber eller et andet materiale, som er blåstemplet af kunsten? Det tvivler jeg på.

Men nu er de lavet i pap, og alene tanken om det eleverer værkerne til et andet stadie. Eller gør de?

Malerier af Søren Behncke

Mærkeligt trashede malerier med sammenlappede lærrede og papskulpturer, der går igen i malerierne.

Malerierne er også primitive. Lærrederne er lappet sammen og malet ovenpå, uden at konstruktionen eller fejlen er skjult. Billederne må være lavet til lejligheden og tænkt sammen med skulpturerne for flere af dem er guest stars i malerierne.

Figurer og symboler

Vi var forbi Galleri V1 kort før lukketid. Siden har billederne ligget på min telefon, og det er først nu jeg begynde at bearbejde.

Det er figurative figurer i en simpel streg og i en lige så skarpt og simpelt udtryk som i skulpturerne. Det er på mange måde skulpturfødte motiver i malerierne og malerifødte figurer i skulpturerne.

Tror jeg vender tilbage med et par ord til, når jeg er kommet til bunds i malerierne.